2012-01-05 00:00
DAS

Pressrelease

 

Maryd Maskin AB tar över agenturen för Vogel & Noot i Sverige, Maryd Maskin AB breddar därmed sortimentet från enbart växtskyddssprutor och specialmaskiner till frukt och bärodling med jordbearbetningsredskap och slaghackar från Vogel & Noot.

Vogel & Noot är Europas största plogtillverkare med en historia som börjar 1872 i Wartberg, Österrike. VN har idag 7 olika produktionsenheter i Europa med olika fokus på maskiner för jordbearbetning, slagklippare och lantbrukssprutor. VN har ett flertal patent där ibland VN Plus© och Permanit© som är härdningsprocesser för slitdelar och vändskivor som bl.a. ger längre livslängd och lägre dragkraftsbehov. VN ägs sedan 2009 av CTP/ Agromash Holding BV.

På Agritechnica 2011 presenterade Vogel & Noot bl.a. IS pro, en ny serie burna sprutor för proffs med tankvolym från 1480 till 2000 liter och rampbredder från 12 till 28 meter. Vidare presenterade man en ny tallriksharv Terra Disc pro, en vidareutvecklig av Terra Disc, med möjlighet att hänga såmaskin efter tallriksharven. Den fyrdelade kultivatorn Terra Cult har blivit viktoptimerad och man har infört större arbetsbredder i serien.      

Mer om Vogel & Noot finns att läsa på www.marydmaskin.com

 

                                                                                      

Maryd Maskin AB